Parallel House, SW1V

We have been appointed to carefully re-think and update areas of this striking post-modern house by Nicholls Associates in Pimlico, SW1V. The house was built in the 1980s on a difficult multi-angled plot and initially designed as a live/work unit for the architects. The original design includes stable doors that provide glimpses into the three courtyards on various levels. Vertical glazed and solid panels were used to create a sense of rhythm and form a visual barrier to provide privacy. Our approach was to lower the visual threshold as the need for “internal” privacy is no longer needed in a family home and we therefore replaced some solid panels with fixed double glazed units and doors. These were inserted into the original timber frames in order to retain the original design. We have also designed bespoke joinery for the master bedroom in order to maximise space and the asbestos roofing was replaced with slate.

Status:
Phase 1 (external) - completed April 2019
Phase 2 (internal) - to follow