Originally built in 1935 as a school science laboratory, art department and canteen, the house has been converted from two independent flats over two floors back into one single 4-bedroom family home with wild flower green roof and private roof terrace.

Originally built in 1935 as a school science laboratory, art department and canteen, the house has been converted from two independent flats over two floors back into one single 4-bedroom family home with wild flower green roof and private roof terrace.

 The first floor has been fully opened up to allow the large windows flood the 100 sqm kitchen, dining and living space with an abundance of natural light with the addition of a fourth bedroom/home office.

The first floor has been fully opened up to allow the large windows flood the 100 sqm kitchen, dining and living space with an abundance of natural light with the addition of a fourth bedroom/home office.

 The house had to be completely stripped back to its brick and concrete structure in order to install high-quality insulation to all external walls and roof, exposing the pot and beam concrete ceilings again, resulting in stunning 3.2 tall ceilings.

The house had to be completely stripped back to its brick and concrete structure in order to install high-quality insulation to all external walls and roof, exposing the pot and beam concrete ceilings again, resulting in stunning 3.2 tall ceilings.

 New fittings and metalwork are in keeping with the original style of architecture.

New fittings and metalwork are in keeping with the original style of architecture.

 The original parquet flooring was refurbished and period-correct steel framed windows reinstated.

The original parquet flooring was refurbished and period-correct steel framed windows reinstated.

DSCF3327 (1).jpg
 A new central staircase connects the ground- with the first floor and acts as a spatial zoning element defining kitchen, dining and living area.

A new central staircase connects the ground- with the first floor and acts as a spatial zoning element defining kitchen, dining and living area.

DSCF3388.JPG
DSCF3191.jpg
trumpington_030.jpg
DSCF3089.jpg
trumpington_025.jpg
 A new metal staircase allows access through a large skylight to the private roof terrace with stunning views across Waltham Forest. New fittings are in keeping with the original style of architecture where possible whilst all internal doors consist of state of the art frame-less doors to create a minimal and understated look

A new metal staircase allows access through a large skylight to the private roof terrace with stunning views across Waltham Forest. New fittings are in keeping with the original style of architecture where possible whilst all internal doors consist of state of the art frame-less doors to create a minimal and understated look

 The bespoke steel stairs have a metal mesh in-between each step to let light through creating a wonderful shadowy pattern on the walls.

The bespoke steel stairs have a metal mesh in-between each step to let light through creating a wonderful shadowy pattern on the walls.

DSCF3249.JPG
DSCF3682.JPG
DSCF3689.JPG
DSCF3666.JPG
DSCF3673.JPG
DSCF3676.JPG
DSCF3668.JPG
DSCF3687.JPG
DSCF3236.jpg
DSCF3094.jpg
DSCF3031.JPG
DSCF3301.jpg
DSCF3303.jpg
DSCF3037.JPG
DSCF3151.jpg
DSCF3054.JPG
DSCF3137.jpg
DSCF3120.jpg
DSCF3357.JPG
trumpington_045.jpg
trumpington_036.jpg
trumpington_037.jpg
DSCF3138.jpg
DSCF3133.jpg
trumpington_048.jpg
DSCF3282.JPG
DSCF3283.jpg
DSCF3293.jpg
DSCF3147.jpg
Screen Shot 2017-02-24 at 10.21.42.jpg
 Originally built in 1935 as a school science laboratory, art department and canteen, the house has been converted from two independent flats over two floors back into one single 4-bedroom family home with wild flower green roof and private roof terrace.
 The first floor has been fully opened up to allow the large windows flood the 100 sqm kitchen, dining and living space with an abundance of natural light with the addition of a fourth bedroom/home office.
 The house had to be completely stripped back to its brick and concrete structure in order to install high-quality insulation to all external walls and roof, exposing the pot and beam concrete ceilings again, resulting in stunning 3.2 tall ceilings.
 New fittings and metalwork are in keeping with the original style of architecture.
 The original parquet flooring was refurbished and period-correct steel framed windows reinstated.
DSCF3327 (1).jpg
 A new central staircase connects the ground- with the first floor and acts as a spatial zoning element defining kitchen, dining and living area.
DSCF3388.JPG
DSCF3191.jpg
trumpington_030.jpg
DSCF3089.jpg
trumpington_025.jpg
 A new metal staircase allows access through a large skylight to the private roof terrace with stunning views across Waltham Forest. New fittings are in keeping with the original style of architecture where possible whilst all internal doors consist of state of the art frame-less doors to create a minimal and understated look
 The bespoke steel stairs have a metal mesh in-between each step to let light through creating a wonderful shadowy pattern on the walls.
DSCF3249.JPG
DSCF3682.JPG
DSCF3689.JPG
DSCF3666.JPG
DSCF3673.JPG
DSCF3676.JPG
DSCF3668.JPG
DSCF3687.JPG
DSCF3236.jpg
DSCF3094.jpg
DSCF3031.JPG
DSCF3301.jpg
DSCF3303.jpg
DSCF3037.JPG
DSCF3151.jpg
DSCF3054.JPG
DSCF3137.jpg
DSCF3120.jpg
DSCF3357.JPG
trumpington_045.jpg
trumpington_036.jpg
trumpington_037.jpg
DSCF3138.jpg
DSCF3133.jpg
trumpington_048.jpg
DSCF3282.JPG
DSCF3283.jpg
DSCF3293.jpg
DSCF3147.jpg
Screen Shot 2017-02-24 at 10.21.42.jpg

Originally built in 1935 as a school science laboratory, art department and canteen, the house has been converted from two independent flats over two floors back into one single 4-bedroom family home with wild flower green roof and private roof terrace.

The first floor has been fully opened up to allow the large windows flood the 100 sqm kitchen, dining and living space with an abundance of natural light with the addition of a fourth bedroom/home office.

The house had to be completely stripped back to its brick and concrete structure in order to install high-quality insulation to all external walls and roof, exposing the pot and beam concrete ceilings again, resulting in stunning 3.2 tall ceilings.

New fittings and metalwork are in keeping with the original style of architecture.

The original parquet flooring was refurbished and period-correct steel framed windows reinstated.

A new central staircase connects the ground- with the first floor and acts as a spatial zoning element defining kitchen, dining and living area.

A new metal staircase allows access through a large skylight to the private roof terrace with stunning views across Waltham Forest. New fittings are in keeping with the original style of architecture where possible whilst all internal doors consist of state of the art frame-less doors to create a minimal and understated look

The bespoke steel stairs have a metal mesh in-between each step to let light through creating a wonderful shadowy pattern on the walls.

show thumbnails